5 voordelen van minerale make-up!

Geplaatst op: 27-01-2021

Veel fabels over minerale make-up doen de ronde: de kleuren zijn beperkt en niet mooi, de make-up blijft niet lang genoeg zitten, de kleuren mengen niet, etc. Als je een goed mineraal make-up merk gebruikt kun je al deze fabels direct van tafel schuiven! 

Wat is minerale make-up precies?

Minerale make-up is natuurlijke make-up op basis van mineralen. De chemische verbindingen komen al vaste stof in de natuur voor en zijn gevormd door geologische processen. Minerale make-up bevat verschillende types mineralen zoals bijvoorbeeld: ijzeroxide (zorgt voor de kleurpigmenten), mica (zorgt voor glans), zinkoxide en titanium dioxide (beschermen de huid tegen de zon). In tegenstelling tot synthetische stoffen worden mineralen door de huid herkend waardoor ze niet gaan irriteren en poriën niet verstoppen. 

Wat maakt minerale make-up zo goed?

Als je de gezondheid van jouw huid belangrijk vindt en actief bezig bent met een healthy skin, dan is minerale make-up echt iets voor jou! Minerale make-up is bijzonder dankzij de samenstelling. Minerale ingrediënten verzorgen en beschermen je huid namelijk optimaal! 

Waarom wij altijd kiezen voor minerale make-up:

  1. Minerale make-up bevat natuurlijke ingrediënten van hoge kwaliteit die zorgen voor het beste resultaat. Ze zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen.
  1. Er worden innovatieve formules gebruikt die de strijd tegen huidveroudering aangaan, voor een mooie gezonde huid
  1. De kleuren van minerale foundations passen zich aan naar jouw huidskleur
  1. Minerale make-up kan onzuiverheden en roodheden perfect camoufleren door de goede dekking
  1. Wanneer je kiest voor minerale make-up heb je minimaal risico op allergieën. Minerale make-up is hypoallergeen en bevat formules die de huid niet irriteren.

Voor wie is minerale make-up geschikt?

Iedereen kan minerale make-up gebruiken! Als je last hebt van huidproblemen, is minerale make-up echt dé oplossing. Veel vrouwen die last hebben van onzuiverheden, verstoppen hun huid onder een laag make-up. Synthetische make-up kan de huid irriteren en poriën verstoppen waardoor het probleem uiteindelijk alleen maar erger wordt. Zinkoxide en titanium dioxide (worden in minerale foundations gebruikt) zijn niet alleen een natuurlijke zonnebescherming maar hebben ook een kalmerende werking op de huid.