Bakuchiol

Geplaatst op: 10-09-2021

Er is een nieuw ingrediënt in opmars! Een ontzettend mooi, huidverbeterend ingrediënt. Ik denk dat dit mooie ingrediënt net zo bekend gaat worden als de grote namen: hyalyaronzuur, peptides en vitamine C. Vandaar dat ik dacht, hier ga ik een blog over schrijven! Het gaat over het ingrediënt: Bakuchiol!

Bakuchiol is een natuurlijk, plantaardig alternatief voor retinol dat de aanmaak van collageen stimuleert en de hydratatie van de huid verbetert. Over Retinol hebben we het al eens eerder gehad! Retinol is ontzettend mooi, maar kan alleen in de avond gebruikt worden. Bij daglicht verliest het snel zijn werking. Ook mag je Retinol niet inzetten bij zwangerschap of borstvoeding. Mijn zoontje is begin dit jaar geboren en een hele lange tijd heb ik hierdoor niet kunnen genieten van de voordelen van Retinol.

Bakuchiol is een plantaardig alternatief voor retinol, dit ingrediënt mag overdag én bij zwangerschap en borstvoeding! Het is in staat de huid te verhelderen, rimpels en lijntjes te verminderen, de huid egaler te maken en onzuiverheden te verminderen. Bakuchiol kan door retinol-achtige genexpressie als anti-aging ingrediënt functioneren. Het werkt daarnaast ontstekingsremmend en vermindert de vorming van oneffenheden terwijl het de huid kalmeert.

Bakuchiol voelt ongelooflijk rustgevend en verzachtend op de huid. De huidbarriére wordt na verloop van tijd hersteld waardoor de huid beschermd en soepel blijft. Cosmedix heeft een prachtig serum met Backuchiol erin. Naast het bijzondere ingrediënt Bakuchiol bevat het Backuchiol serum van Cosmedix ook een aantal hydraterende ingrediënten zoals Squalaan, Jojobaolie en Moringa zaad olie. Samen zorgen zij ervoor dat de huid verheldert, straalt en haar jeugdige uitstaling behoudt en/of terugkrijgt.

Wij zijn fan!

Ben je benieuwd geworden naar dit alternatief voor vitamine A? Je shopt het Backuchiol Serum in onze webshop!