De kracht van Retinol in onze behandelingen!

Geplaatst op: 28-05-2020

Wat is nu echt de toegevoegde waarde van een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist? Uiteraard is het heerlijk om een ontspannende behandeling te krijgen tijdens een uurtje me-time, maar een professionele behandeling is echt waardevol door de producten met hoge concentraties werkstoffen die we gebruiken.

Er zijn een aantal bekende ingrediënten die niet voor niks door veel cosmeticamerken gebruikt worden. Vandaag lichten wij een belangrijk huidverbeterend ingrediënt uit waar wij mee werken in onze treatments: Retinol!

Wat is Retinol precies?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Retinol, ook wel Vitamine A genoemd. Retinol is een zeer krachtig ingrediënt dat ingezet wordt om het huidverouderingsproces te vertragen. Allerlei factoren spelen een rol bij het verouderen van de huid. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan UV stralen, levensstijl en luchtvervuiling. Het gebruik van het krachtige ingrediënt Retinol kan jou helpen om minder snel lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken te zien op jouw huid.

Wat doet Retinol voor je huid?

Retinol/Vitamine A stimuleert de fibroblasten. Deze cellen sturen de aanmaak van Elastine en Collageen aan. Deze eiwitten zorgen ervoor dat jouw huid soepel en sterk blijft en verminderen de tekenen van aging. Retinol kom je vaak tegen in ingekapselde vorm. En dat heeft een reden. Als Retinol is ingekapseld in lipiden, kan de werkstof sneller in de kern van de cellen komen dan wanneer er een niet ingekapselde vorm van Vitamine A wordt gebruikt. Door de inkapseling van het ingrediënt vertraagt de oxidatiesnelheid, waardoor Retinol door de opperhuid heen kan om zo de onderliggende cellen te bereiken en aan te pakken.

Retinol zit toch in bijna alle anti-aging producten?

Veel huidverzorgingsmerken claimen dat ze Retinol in hun producten hebben zitten. Maar er zit een groot verschil tussen de producten. Verschillende drogisterij merken hebben inderdaad Retinol (of een vorm van Retinol) in hun producten. Maar over de percentages en stabiliteit hiervan wordt vaak niks gezegd. Over het algemeen (er zullen altijd uitzonderingen zijn) kun je erop rekenen dat de percentages in ‘goedkopere’ producten aanzienlijk lager zijn dan in producten van huidverbeterende merken als Dermalogica en Cosmedix, die het percentage en de vorm van Retinol die ze gebruiken in de producten duidelijk communiceren. 

Retinol in de behandeling

Omdat Vitamine A zeer krachtig kan zijn, gelden er strenge regels in Europa (en dus ook in Nederland) over de percentages die gebruikt mogen worden. Producten voor thuisgebruik mogen minder krachtig zijn dan de percentages die wij in de salon gebruiken. Wij adviseren daarom om eens in de 6 weken bij ons langs te komen voor een professionele facial zodat wij jouw huid een boost kunnen geven met hogere percentages werkstoffen. Daarnaast stimuleren wij het gebruik van kwalitatieve producten voor thuis om jouw huid goed te onderhouden gedurende de 6 weken die er tussen zitten.

Wil jij weten hoe wij Retinol kunnen inzetten om jouw huid te verbeteren? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende huidanalyse of een kennismakingsbehandeling.