Fatburning challenge Rianne

Geplaatst op: 15-11-2022

Op 3 oktober heb ik met veel plezier meegedaan aan de Fatburning Challenge van ScKIN. ScKIN is onze pijler “huidverbetering van binnenuit” met voedingsadviezen en huidsupplementen.

Ik besloot het Fatburning program te gaan doen omdat ik echt een zoetekauw ben. Voor mij was het super lastig om geen snoepjes of koekjes te eten en ik had de reset die je met het Fatburning program bereikt echt nodig!

Het Fatburning program duurt 7 dagen. Met mijn gezin vond ik een weekje goed te combineren. Met het Fatburning program heb ik drie dagen mijn voeding afgebouwd, drie dagen sapvasten gedaan en 1 dag opgebouwd. Tijdens deze periode ben ik volledig begeleid door de coaches van ScKIN, voornamelijk via Whatsapp. Dit vond ik erg prettig omdat ik zo tussendoor mijn vragen kon stellen.

Ik heb een schema gekregen waarin stond wat ik elke dag mocht eten, met een aantal voorbeelden erbij. Dit was voor mij een goede houvast.

Met het Fatburning program heb ik in combinatie met suppletie en sporten mijn metabolisme om weten te zetten van suiker- naar vetverbranding. Dat teveel suikers niet goed zijn voor ons lichaam weten we denk ik allemaal, maar dat het ook huidveroudering en huidproblemen kan triggeren is misschien minder bekend.

Tijdens het Fatburning program heb ik elke dag tussen de 20 en 30 minuten gesport in mijn hartslag zone. Mijn hartslagzone is berekend door ScKIN en dus volledig op maat.

Het voordeel van het sporten binnen je hartslag zone is dat je sport om de vetverbranding aan te zetten. Ik vond dit het moeilijkst van het hele programma, vaak zat ik namelijk snel boven mijn hartslag zone.

Ik voelde me tijdens het Fatburning program veel energieker, ik heb geen honger gevoel gehad (ook niet in de sapvast dagen) en mijn huid kreeg een gezonde glow. Wat ik spannend vond, was om weer te gaan eten na het programma. Je wilt natuurlijk je behaalde resultaten behouden dus wat zou weer eten dan gaan doen?

Het is belangrijk dat je na het programma ook gezond blijft eten, de eerste 2 weken moet je goed letten op je inname van koolhydraten. Dit houd in dat je maximaal 1 keer per dag iets mag eten wat koolhydraten bevat (dit kan rijst, brood of pasta zijn op één dag). Ook sporten blijft heel belangrijk om in de vetverbranding te blijven. 3x per week is optimaal.

Ik hou heel erg van zwemmen en wandelen, dit probeer ik af te wisselen met hardlopen of fietsen.

Het voordeel van het doen van het Fatburning program, is dat als de metabolische switch is gemaakt (dit check je elke dag met urine stripjes tijdens het programma) jouw lichaam dit proces herkent op het moment dat je weer een kuur gaat doen.

Bijvoorbeeld na de kerstdagen wanneer je lekker en veel hebt gegeten 😉.
Ik heb het Fatburning Program als zeer positief ervaren en het resultaat mag er zijn! 😄

Zelfs nu meer dan een maand later is mijn gewicht nog iets gaan zakken en het belangrijkste: het blijft stabiel.
Koekjes en snoepjes hebben het nog nooit zo lang vol gehouden in de voorraadkast 😱, het was voor mij precies de kickstart die ik nodig had!