Hoe verzorg je je huid na de zomer? ☀️

Geplaatst op: 23-08-2022

Ben jij lekker op vakantie geweest deze zomer? Of heb je in Nederland lekker genoten van het weer? Hoe dan ook zal je vast merken dat je huid wat behoefte heeft aan extra aandacht. Na de vakantie heeft je huid veel zon gehad en vaak wat tekort aan vocht. In deze blog geven we je tips om je huid weer te laten stralen. ✨

1. Exfolieer je huid met een (milde) peeling

Afhankelijk van je huidtype is het fijn om een (milde) peeling aan te brengen. Hiermee verwijder je op een zachte manier de dode huidcellen. Je huid verdikt namelijk in de zomer doordat ze zich beschermt tegen de straling van de zon. Aan het einde van de zomer willen we haar graag weer wat dunner maken zodat voedingsstoffen uit andere producten beter opgenomen kunnen worden en de huidcelvernieuwing weer gestimuleerd wordt.

2. Breng een fijn masker aan

Na het aanbrengen van de peeling is het tijd voor een masker. Het liefst één die je huid voorziet van een flinke dosis vocht en antioxidanten. De hydraterende bestanddelen van het masker zorgen ervoor dat je huid minder trekkerig wordt en dat fijne lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar worden. Antioxidanten zorgen ervoor dat je huid minder vatbaar is voor schadelijke invloeden van buitenaf zoals de zon en neutraliseren schade die is ontstaan.

3. Gebruik een toner

Een toner zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt en dat de ingrediënten uit je producten beter opgenomen kunnen worden. Echt een product wat superfijn is na de zomer.

4. Gebruik een serum

Afhankelijk van je huidtype geeft een serum je huid dagelijks een extra boost met werkzame ingrediënten. Dit kan gericht zijn op het hydrateren van de huid, maar ook antioxidanten bevatten of je huid juist helpen met het verminderen van onzuiverheden. Onzuiverheden kunnen namelijk na de zomer (soms) verergeren. Dit komt doordat je huid dikker is geworden en het talg juist vloeibaarder in de zon. In de zomer zelf heb je hierdoor minder last van je huid maar als je dan terug komt van vakantie kan je ineens veel meer last hebben van onzuiverheden. De bovenstaande tips gaan je dan ook helpen om je huid weer rustiger te krijgen.