Melissa’s tien tips voor een stralende huid van binnenuit!

Geplaatst op: 18-03-2019

Je kunt jouw huid vergelijken met een huis.
Met de juiste huidverzorging werk je als het ware aan een sterk “dak” die de huid beschermd tegen invloeden van buitenaf (UV, weersomstandigheden en bacteriën) en zorg je ervoor dat je je huid kan laten stralen, wat vergelijkbaar is met het verven van het huis. Je werkt aan een goed fundament (de onderste laag) door aan huidverbetering van binnenuit te werken. Net zoals bij een huis is dit onmisbaar om een huis goed op te kunnen bouwen. In het woongedeelte (de middelste laag) wil je graag een leuke sfeer ( het dak gaat eraf! 🙂 ). Voldoende slaap, ontspanning, sporten en de dingen doen waar je blij van wordt zijn ook in huidtermen ook erg belangrijk!

Ik volg regelmatig cursussen, zo ook over voeding en leefstijl met betrekking op de huid. Het aankomende jaar heb ik hier ook weer verschillende trainingen en een nieuwe opleiding voor op mijn planning staan. Voor nu zal ik mijn 10 tips delen die mij helpen aan een gezonde huid van binnenuit.

1. Water, water en nog eens water!!!

Ik denk dat iedereen dit wel weet, toch wil nog even extra benadrukken dat het zo onwijs belangrijk is! Het spoelt afvalstoffen weg én je huid gaat er echt beter van uit zien! Mijn favoriet: fruitwater (citroen en munt!) en groene thee ( uit een grote mok met dekentje 🙂 ).

2. Sleeping Beauty

Slapend mooi worden! Ik houd ervan. 🙂
Tijdens onze slaap regenereert ons lichaam en in het bijzonder de huid. Ook ben je door voldoende te slapen veel stressbestendiger.

Mijn tip: een beauty pillow of zijde kussensloop! Ik kan niet meer zonder, mijn huid heeft sindsdien veel minder onzuiverheden op mijn wangen (het gedeelte waarmee ik op mijn kussen lig) en ik vind het erg fijn slapen!

3. Orthomoleculair therapeut

Als je last hebt van je darmen heeft dit vaak invloed op je huid. Heb jij last van je darmen? Dan is het echt waard om eens een bezoekje te brengen aan een orthomoleculair therapeut! Dit was voor mij (én veel van mijn klanten) een echte aanrader! Zij kijkt naar welke voedingsmiddelen je goed en minder goed kan hebben en kijkt of er tekorten zijn die invloed hebben op de huid.

4. Ontspanning

Als je gestrest bent dan maakt je lichaam “cortisol” aan. Eventjes een stress moment kan absoluut geen kwaad, hierdoor kun je sneller handelen (en dat kan soms heel handig zijn). Helaas is cortisol op langer termijn niet zo goed, ook niet voor je huid. Puistjes, een doffe en droge huid en huidveroudering zijn voorbeelden hiervan. Tip: ontspannen huidverbetering bij Skin Plus! 🙂

5. Een goed ontbijt

Ik merk dat als ik goed ontbijt, ik veel minder trek heb in ongezonde tussendoortjes gedurende dag! Na het eten van veel suiker (witte boterham met choco pasta of de gezond lijkende cruesli) stijgt je bloedsuikerspiegel, hierna zakt deze weer snel en krijg je weer trek in, jawel, suiker.

Mijn favoriete healthy ontbijtjes zijn havermout met gekookt water, blauwe bessen en walnoten. Ook vind ik een groene smoothie op zijn tijd erg lekker ( vooral omdat ik me daarna altijd zó gezond voel. 🙂 )

6. Een serum!

Ik weet dat we het nu hebben over huidverbetering van binnenuit, maar vergeet niet dat een serum veel dieper in de huid kan komen dan dat andere producten kunnen. Dit komt doordat een serum kleinere moleculen heeft. Ook is een goed serum super geconcentreerd en hierdoor werkt het super effectief op huidverbetering!

Mijn favoriet voor overdag is de “skin hydrating booster” en in de avond de “BioLumin-C serum” van Dermalogica.

7. Probiotica

Gezonde darmen zijn belangrijk voor een gezonde huid! Veel huidproblemen ontstaan doordat de darmen niet in balans zijn én probiotica bevat veel goede bacteriën die de darmflora positief beïnvloeden. Ik wil niet meer zonder! Je vindt probiotica in bijvoorbeeld zuurkool en augurken. Ook kun je ze vinden in poeder- en supplement vorm.

8. Gezonde tussendoortjes

Je hebt van die mensen die soms vergeten te eten, helaas ben ik daar niet één van.. In veel gezond lijkende tussendoortjes zitten veel verborgen suikers. Tip: kijk eens op de verpakking van jouw snack.

Mijn favoriete healthy tussendoortje is fruit en een handje noten. Laatst kreeg ik de tip om bloemkoolroosjes te kopen en deze in humus te dippen. Ik vond het een beetje apart maar wel een leuke manier om meer groenten binnen te krijgen. Ik heb het geprobeerd en ik vond het oprecht erg lekker! Ook erg lekker met paprika, wortel en tomaat. ( Jep, ik sloeg door met het uitproberen van de andere groentes.. 🙂 )

9. LavieSage

Sinds een paar maanden gebruik ik de supplementen van LavieSage. Dit sprak mij heel erg aan omdat het een supplementenlijn is dat speciaal voor de huid gemaakt is! Hydratatie, Collageen en Acné waren supplementen waar je uit kon kiezen. Deze supplementen zijn samengesteld met huidverbetering als hoofddoel!

Het leek mij heel handig en het had mijn interesse. Omdat ik altijd alles eerst zelf wil uitproberen voor het in de salon komt, en ik veel positieve reacties van mijn collega schoonheidsspecialisten had gehoord, ben ik het gaan uitproberen. Ik zag oprecht verschil en ik kreeg veel complimenten over mijn huid. Ik ben er voor mijn trouwen mee begonnen. Tijdens mijn huwelijksreis had ik het thuis gelaten (spijt!) want ik merkte dat mijn huid weer wat onzuiver werd. Binnenkort meer hierover!

10. Sporten

Vorig jaar ben ik getrouwd en in die periode was ik wat vaker in de sportschool te vinden ( een stuk vaker 🙂 ) en ik merkte ook een verbetering aan mijn huid!

Sporten stimuleert de doorbloeding en dit is ideaal voor het afvoeren van afvalstoffen en het vervoeren van voedingsstoffen. Daarnaast vind ik het persoonlijk altijd zonde om te snoepen nadat ik gesport heb. Ook krijg je van sporten vaak een goed gevoel. En als je je goed voelt straal je dit ook uit!

Hierbij mijn tien 10 tips voor een stralende huid van binnenuit! Bedankt voor het lezen!

Ik ben heel benieuwd of jullie ook jullie beauty routines hebben voor een stralende huid van binnenuit?

Liefs,
Melissa