Met een stralende huid de feestdagen tegemoet

Geplaatst op: 26-11-2020

De feestdagen staan weer voor de deur! Voor vele één van de leukste en gezelligste tijden van het jaar. Maar ieder jaar willen we ook graag stralend die drukke feestmaand doorkomen. In deze blog geven we je tips hoe jij straks december doorkomt met een stralende huid, zodat je ook nog die mooie glow vast kunt houden tijdens het kerstdiner en oud en nieuw!  

Hydrateren 

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een stralende huid is hydrateren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Hydrateren doe je natuurlijk door genoeg water te drinken gedurende de dag, kruidenthee zonder theïne mag ook. Daarnaast kun je je huid een handje helpen met de juiste ingrediënten in jouw huidverzorging.  Algen complex, sodium PCA, hyaluronzuur en squalaan zijn ingrediënten die jouw huid helpen hydrateren!

Bindweefselmassage 

Bindweefselmassage staat erom bekend dat het je huid een prachtige glow geeft. Door regelmatig je huid te laten masseren wordt het bindweefsel gestimuleerd om meer collageen en elastine aan te maken. Deze stofjes zorgen er in de huid voor dat ze haar stevigheid behoud. Met bindweefselmassage stimuleer je ook de doorbloeding van de huid. Hallo stralende huid!
Een bindweefselmassage inplannen voor de feestdagen is dus zeker geen overbodige luxe!  

Glow (cadeautip!)

Vitamine C en fruitzuren zorgen gegarandeerd voor een stralende huid! Het handige twee-in-een masker genaamd ‘glow’ verwijdert dode huidcellen, egaliseert, geeft een healthy glow én scheelt in tijd omdat je 2 stappen in 1 kunt uitvoeren. Handig!

Exfoliëren 

We zeiden het net al, maar een andere sleutel tot succes is exfoliëren (het verwijderen van dode huidcellen). Door regelmatig de huid te exfoliëren stimuleer je de celvernieuwing. Hierdoor gaat je huid zichzelf sneller vernieuwen, wat resulteert in een mooie glow. Ook zorgt exfoliëren ervoor dat de ingrediënten van jouw huidverzorging beter opgenomen kunnen worden. Let er met exfoliëren wel altijd mee op dat je een juiste exfoliant pakt die bij jouw huidtype past en dat je dit niet vaker doet dan jouw huid aankan. Als je te veel gaat exfoliëren bereik je namelijk het tegenovergestelde effect.  

Gebruik minerale make-up 

Make-up kan je al snel die prachtige feestlook geven! Gebruik hierbij dan wel minerale make-up. Minerale make-up zorgt ervoor dat je huid kan blijven ademen en is een verlenging van jouw dagverzorging. De juiste minerale make-up bevat namelijk, net als huidverzorging, ook huidverbeterende ingredienten en draagt bij aan een gezonde huid. Helaas kan andere make-up je huid vaak doen uitdrogen (talk) of verstoppen (minerale oliën) met een minder stralende huid als gevolg. Doordat je dan nog meer make-up aan gaat brengen om dit de verbergen kom je in een soort vicieuze cirkel terecht. Minerale make-up geeft dit je dit effect niet.

Ontspan 

Onze laatste tip.. Ontspan! Tijdens de drukke feestmaand ren je jezelf snel voorbij. Plan daarom regelmatig ook even wat me-time voor jezelf in. Deze momentjes zijn zo belangrijk om de rust te bewaren. En rust in je hoofd is ook rust in je huid! Cadeaustress? Denk eens aan een cadeaubon, wij pakken hem leuk voor je in!