Microneedling

Geplaatst op: 08-10-2021

Het najaar is weer begonnen! Het wordt buiten weer kouder en binnen maken we het gezellig met kaarsjes aan en kruipen we lekker onder een dekentje op de bank. Het najaar is de tijd van cocoonen. Én het is de tijd om je huid weer intensiever te kunnen behandelen! Ook is het dé tijd om in de salon (en thuis) extra aan de slag gaan met peelingen en microneedling.  

In deze blog willen we je meer vertellen over microneedling. Wat is het precies en waar is het goed voor?

(Medisch) microneedling is een behandelmethode die ontzettend mooi kan werken op huidverbetering, zoals: (acne) littekens, pigmentatie, lijntjes en de algemene huidstructuur. We kwamen uiteindelijk uit op de behandeling Microneedling. Een top behandeling die we vandaag extra gaan uitlichten.

Microneedling is een prachtige behandeling waarbij de huid intensief wordt vernieuwd. Bij microneedling wordt er gebruikt gemaakt van een pen met hele kleine naaldjes die heel dicht op elkaar staan. Doordat de pen ieniemienie gaatjes in de huid maakt (deze zijn met het blote oog niet te zien) wordt het vernieuwingsproces in de huid aan het werk gezet. Je huid denkt dat er schade is en gaat daarom nieuwe huidcellen aanmaken.

Dit zorgt ervoor dat je met micorneedling verschillende huidproblemen aan kunt pakken. Bij huidveroudering werkt microneedlinling op het verminderen van lijntjes terwijl het bij acne littekens heel mooi werkt op het herstellen van de huid waardoor littekens een stuk minder zichtbaar worden en zelfs kummem verdwijnen. Doordat de bovenste huidlagen van je huid (jouw beschermlaagje) in tact blijven en je heel precies kunt werken door de naalddiepte aan te passen is het een heel mooie behandeling die bij vrijwel iedereen mogelijk is.

Voor en nazorg is bij deze behandeling heel belangrijk! In je huid moeten de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn die de huid de mogelijkheid geven om daadwerkelijk te kunnen verbeteren! 

Ben jij al bekend met microneedling? 


Liefs, Melissa
Skin Plus