SPF

Geplaatst op: 08-05-2021

Een goede SPF is onmisbaar voor iedereen! Maar welke SPF is geschikt voor jouw huid?⁠ 

Bij Skin Plus hebben wij verschillende soorten SPF in ons assortiment. Denk hierbij aan een SPF speciaal voor de huid met acne of een rijpere huid. Het is belangrijk om een SPF te kiezen die bij jouw huid past zodat je huid niet gaat verstoppen of irriteren door de SPF die je gebruikt. ⁠ 

Welke SPF is geschikt voor jouw huid en waarom is het belangrijk om een SPF te gebruiken? 

Een SPF beschermt de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon, UV-straling. Deze UV-straling kan in de huid schade aanbrengen. Er zit verschil tussen UV-A en UV-B straling. De effecten van te veel UV-B straling merk je direct, je huid wordt rood. Een flinke dosis UV-A straling kan echter onopgemerkt blijven. De huid geeft geen zichtbare waarschuwing in de vorm van roodheid of verbranding. Maar ondertussen kan wel schade ontstaan. Herhaaldelijke blootstelling aan deze straling zorgt voor vroege tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekken, rimpels, verslapping en droogheid. Bovendien veroorzaakt het schade aan het DNA, en daarmee uiteindelijk ook een verhoogd risico op huidkanker. 

Het is daarom belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV-A en UV-B straling. Overigens is UV-A straling er ook op dagen dat het bewolkt is of regent. Dagelijks een SPF aanbrengen is dus erg belangrijk.  

Welke SPF moet je kiezen bij welk huidtype?  

Er zijn verschillende soorten SPF, je hebt SPF in poedervorm, SPF in crème vorm en SPF in fluid vorm. Al deze SPF beschermen je huid. Heb je een acne gevoelige huid dan is het belangrijk om een SPF te kiezen die de huid niet afsluit en niet te vet is. In dat geval is een SPF in poedervorm of een fluid fijn om te kiezen. Heb je last van pigment of zonschade dan is het goed om te kijken naar een SPF die extra ingrediënten bevat om de schade van de zon extra te beperken zoals antioxidanten. Bij een heel gevoelige huid is het goed om te kijken naar de filters die een SPF bevat. Zo is het beter om een fysische / minerale filter te kiezen omdat deze niet in de huid trekt maar een laagje op de huid legt en zo je huid beschermt zonder te irriteren.  

Wij adviseren je om een SPF in fluid of crème vorm te gebruiken over je dagverzorging en daarnaast altijd een SPF in poedervorm in je tas te doen. Zo kun je onderweg altijd je SPF erbij pakken om je te beschermen zonder dat je huid vettig wordt door de verschillende lagen die je smeert. Een SPF in poedervorm kan ook heel fijn zijn om de huid te matteren.  

Heb je vragen over welke SPF het beste bij jouw huid past? Stuur ons dan gerust een berichtje, wij helpen je graag met het uitzoeken van het juiste product.