Tips om jouw huid goed te verzorgen tijdens de herfst

Geplaatst op: 30-09-2020

We kunnen er niet meer omheen, het najaar is nu echt begonnen! Een periode van dekentjes, thee en mooie boswandelingen breekt aan. Wist je dat je huid verandert naarmate de seizoenen ook veranderen? Wij geven je in deze blog een paar tips om je huid goed te verzorgen in de herfst! 

Hydrateer

Hydrateren is de key in de herfst! In de zomer heeft de zon voor veel vochtverlies in de huid gezorgd en nu in de herfst de dagen weer kouder worden en we weer de verwarming aan gaan zetten doet de droge lucht in huis precies hetzelfde met onze huid. Het is dus heel belangrijk om je huid goed te blijven hydrateren. Ingrediënten zoals hyaluronzuur (helpt het vocht in de huid beter vast te houden) en squalaan (de huid herkent dit ingrediënt als huideigen en werkt verzachtend en hydraterend, zonder een “vettig” effect).

Om jouw huid goed te ook kunnen hydrateren is het belangrijk om jouw huid met de juiste reinigingen te reinigen. Gebruik dagelijks jouw dubbele reiniging om je huid te ontdoen van talg, luchtvervuiling en eventueel SPF en make-up. Alleen zo kunnen producten met hydraterende ingrediënten ook daadwerkelijk worden opgenomen door de huid

Een van onze favoriete combinaties om op het vochttekort te werken is een combinatie van een serum en een crème. Een serum is kleiner qua molecuul waardoor het dieper in de huid zijn werking zal doen. Een crème werkt voornamelijk in de bovenste lagen, hierdoor is deze combinatie een échte vochtboost voor de huid. Met hydraterende producten met bijvoorbeeld hyaluronzuur zit je sowieso altijd goed.

Wil je je huid nog iets extra’s geven (en dat is geen overbodige luxe in dit seizoen) probeer dan eens een hydraterend masker of een hydraterende spray mist. Deze producten bevatten stuk voor stuk hoog geconcentreerde ingrediënten en de spray mist kun je zelfs gedurende dag gebruiken.

Eet gezonde herfstgroente

Groente en fruit eten van het seizoen is niet alleen gezond, het geeft je lichaam ook wat het op dat moment nodig heeft. Herfstgroente zoals pompoen zitten boordevol antioxidanten en vitamines die je huid van binnenuit laten stralen. Maak dus eens een lekkere pompoensoep! Super makkelijk en heel gezond.

Relax

De dagen worden weer korter, het weer vaak regenachtiger, de ideale tijd om jezelf te verwennen met wat me-time. Steek een kaarsje voor jezelf aan en kruip lekker op de bank onder een dekentje met een lekkere kop thee. Vul je meteen je vocht aan van onze eerste tip!

Breng in kaart wat jouw huid dit seizoen nodig heeft

Wil jij weten welke ingrediënten en producten jouw huid dit seizoen nodig heeft? Wij helpen je graag tijdens jouw behandeling, waarbij de huidanalyse met ons huidanalyse apparaat nauwkeurig in kaart zal brengen wat jouw huid dit seizoen nodig heeft!