Toners

Geplaatst op: 17-04-2022

Toners, misschien heb je er weleens over gehoord. Wij gebruiken toners in elke behandeling en zelf ook in onze huidverzorgingsroutine! Heerlijk én onmisbaar!

Toners worden ook wel tonic of (hydraterende) mist genoemd en worden regelmatig nog weleens overgeslagen (zonde!) in een huidverzorgingsroutine. 

Super zonde vinden wij dat want toners zijn juist onmisbaar voor het optimaal hydrateren en in balans brengen van de huid.  


Waarom is het gebruik van een toner belangrijk?

Een toner zorgt ervoor dat de PH-waarde van de huid zich weer kan herstellen na de reiniging. Dit is belangrijk om je huid zo weer in balans te brengen. Tijdens de reiniging wordt de PH-waarde van je huid namelijk vaak wat lager, dit is goed om alle vuile stoffen op de huid te kunnen reinigen. Na het reinigen en het verlagen van de PH-waarde willen we de huid bij voorkeur weer zo snel mogelijk in zijn normale PH-waarde krijgen, zodat het niet uit balans raakt. Dit is belangrijk om de barrière van de huid gezond te houden maar ook belangrijk bij het optimaal kunnen opnemen van jouw producten na de reiniging.
En jawel, om dit te realiseren komt de toner om de hoek kijken! De toner herstelt de PH-waarde van je huid, hydrateert, is een anti-oxidant (beschermer) en kan in sommige gevallen ook exfoliëren (dode huidcellen verwijderen). Ook stemmen wij een toner altijd af op jouw huidconditie. Er worden extra goede ingrediënten aan een toner toegevoegd die jouw huid voeden of juist op onzuiverheden werken. Een extra huidverbeteringsboost dus!

Een toner zorgt er daarnaast ook voor dat de producten die je je reiniging aanbrengt beter opgenomen kunnen worden. Een toner bevat vaak een soort boodschappers, dit zijn ingrediënten die de cellen kunnen aansturen om de ingrediënten uit je crème, serum of masker beter in de juiste cellen op te slaan. Zo heb je nog meer profijt van je producten!  
Hebben je al enthousiast gemaakt over het gebruik van een toner? Dan leggen we je graag ook nog uit welke toners van Cosmedix fijn zijn voor welke huidconditie: 


Purity Balance – Deze toner in spray vorm is ideaal om de verstopte huid te zuiveren en exfoliëren.

Benefit Balance – Deze toner in spray vorm is een krachtige mix van antioxidanten om de huid te beschermen en revitaliseren.

NIEUW😍 Crystal Clear – Deze toner in spray vorm legt een voile van vocht op de huid en beschermt tegen schadelijke milieu-invloeden. Deze alles-inéén mist bevat Vloeibaar Kristal, Kakadu pruim en aminozuren, welke de huid met applicatie voorziet van het benodigde vocht. Droogtelijntjes en een doffe teint verminderen direct. Je shopt onze toners natuurlijk bij ons in de salon en in de webshop!