UV-straling en de huid

Geplaatst op: 05-08-2020

Vandaag wil ik je wat meer vertellen over zonbescherming. Dat we zonbescherming moeten gebruiken als de zon schijnt dat weten inmiddels heel veel mensen wel, maar wist je ook dat het belangrijk is om je huid dagelijks te beschermen tegen UV-straling? Ook als de zon niet schijnt?

Er zijn verschillende soorten Uv-stralen: UVA, UVB en UVC.

Die laatste komt gelukkig niet door de ozonlaag heen waardoor we daar al tegen beschermd zijn. Maar tegen UVA en UVB moeten we ons wel beschermen. UVA en UVB worden ook weleens UV AGING en UV BURNING genoemd. Dit heeft te maken met de schade die de straling in de huid kan aanrichten. UVB-straling is er vooral in grote mate als de zon lekker schijnt, hier verbrand je snel van en daarom smeren we ons in. UVA-straling is er dan ook, maar die is ook aanwezig als de zon niet schijnt en het bewolkt of regenachtig is. Deze straling komt ook door de ramen heen en zorgt ervoor, zoals de naam al doet vermoeden, dat je huid sneller veroudert.

Te veel blootstelling aan UV-stralen kan de huid flinke schade opleveren. Niet alleen met huidveroudering tot gevolg, maar soms ook erger. Als je huid verbrandt veranderen de pigmentcellen in je huid, dit kan leiden tot de ontwikkeling van huidkanker.

SPF

Om te voorkomen dat je huid schade oploopt door UV-straling is het belangrijk om je huid iedere dag te beschermen met een SPF. Voor ieder huidtype is er wel een passende verzorging met een SPF. Dermalogica en Cosmedix hebben fijne moisturizers die SPF bevatten en jane iredale heeft make-up met minerale UV-filters.Wil jij weten welk product met SPF het meest geschikt is voor jouw huid? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende huidanalyse!