Van meisje met acné naar Beauty Award finaliste

Geplaatst op: 04-02-2019

Daar lag ik dan. In de stoel van de schoonheidsspecialiste.
Zal zij mijn huid weer mooi kunnen maken?
Ik herinner de rustgevende muziek op de achtergrond nog goed terwijl mijn schoonheidsspecialiste mijn huid analyseert. Met een felle lamp werd er naar mijn huid gekeken. Het voelde confronterend. Gelukkig was mijn schoonheidsspecialiste heel vriendelijk en legde ze alles goed uit. Ze adviseerde mij de biopeeling. Een behandeling op basis van kruiden die intensief zuiverend werkt en die mijn littekens zou doen verminderen. Dat klinkt goed!!! We gingen direct aan de slag. De behandeling was heerlijk. Niet geheel pijnloos.. Maar vooral… hoopvol!

Ik ging met mijn geadviseerde producten naar huis en ik kon niet wachten om mijn mooie huid in de spiegel te zien. Mijn schoonheidsspecialiste was een uur bezig geweest met allerlei producten en verschillende apparatuur. Mijn huid zou vast opgeknapt zijn! Ik keek in de spiegel en ik schrok..

Het was roder dan eerst en zag er geïrriteerd uit. De dag erna leek het alsof ik in slaap gevallen was in de zon (het was winter, dus op school viel ik lekker op 🙂 ) en daarna ging mijn huid licht vervellen. 

Dat er iets met mijn huid gebeurde na de behandeling was in ieder geval duidelijk.. #positief.
Ik had geleerd dat een mooie huid niet in één behandeling geregeld was.

Na iedere behandeling werd mijn huid wel steeds mooier. Ik zag daadwerkelijk resultaat! Mijn huid werd schoner en mijn littekens verdwenen! Ik kreeg meer complimenten over mijn huid en ik voelde me geweldig! Wat een geweldig werk om iemand zó blij te kunnen maken. Ik wilde dit werk ook gaan doen!!

Alleen,
is het niet raar om de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen, als je eigen huid niet perfect is?! Er zullen vast alleen maar meisjes met een perfecte huid schoonheidsspecialiste zijn. Onzin, zei mijn zus. Het is echt iets voor jou! Je moet je gewoon inschrijven. Zoals jullie weten heb ik dit ook gedaan! (beste beslissing ooit!) 😀

De opleiding was ge-wel-dig!
Na de basisopleiding wilde ik mij heel graag gaan specialiseren in,
je raadt het al…, acné. 😀 Ook vond ik het heel interessant dat je met bepaalde behandelingen op huidverjonging, pigmentatie en het stralender maken van de huid kon werken! Nog steeds blijf ik mij verbazen over de technieken die hiervoor ontwikkeld worden en de producten die een huid zo mooi kunnen verbeteren.

Tijdens mijn opleiding kreeg ik beschikking tot het uitproberen van meer producten. Ook bezocht ik regelmatig schoonheidssalons om verschillende behandelingen uit te testen. Ik vind het zo inspirerend dat iedereen een behandeling toch net op een andere, geheel eigen, manier uitvoert! Mijn huid verzorgde ik trouw. Toch bleef ik last houden van wat onzuiverheden bij mijn kin.

Ik kreeg de tip om te kijken naar mijn voeding en ik ging gezonder eten. Vrij snel zag ik al verbetering aan mijn huid. Om deze reden ben ik van mening dat je een huid enkel optimaal kan verbeteren als je werkt aan huidverbetering van buitenaf (behandelingen en producten) en binnenuit (voeding, levensstijl en ontspanning). Eventueel aangevuld met de juiste supplementen.

HELLO BEAUTY AWARD

Tijdens mijn stage kwam ik erachter dat er een award bestond voor schoonheidsspecialiste. Ik ging mij verdiepen in de finalisten en ik vond ze stuk voor stuk inspirerend! Ik durf ook echt te zeggen dat ik niet de salon zou hebben die ik nu heb en ook niet de schoonheidsspecialiste zou zijn die ik nu ben als ik destijds niet zo geïnspireerd zou zijn door deze vakvrouwen.

Ik wilde óók het beste voor mijn klant. Resultaat maar met een stuk beleving erbij! Ik besloot om eerst ervaring op te doen, heel veel cursussen en opleidingen te volgen, oefenavonden te organiseren en te werken aan mijn unieke werkwijze: de ultieme combinatie van huidverbetering en ontspanning! Ja dat was mijn droom. Droom… ja… want waar moest ik beginnen?

Mijn schoonmoeder zei het destijds al “Als je weet wat je wilt komt het vanzelf naar je toe”. Vanzelf… met heeeel hard werken 😉 !

De meeste vriendinnen van mij hadden een bijbaan om te sparen voor schoenen en sieraden. Ik was aan het sparen voor mijn droom. Een paar jaar later liep alles zoals het moest lopen en was ik, met een ontzettende brede glimlach, mijn salon aan het inruimen!

Ik weet nog goed het moment dat ik voor het eerst alleen in mijn salon was. Ik zat op mijn werkstoeltje en ik keek alleen maar trots om mij heen!

“Wooeaaaahh!!!! Ik heb mijn eigen salon!” En wat vond ik hem mooi!!! (om hem vervolgens een paar jaar later weer te verbouwen… 🙂 )

Ik kreeg steeds vaker de tip om mee te doen met de Beauty Award. Helaas was niet iedereen zo positief. “Je weet dat het niveau wel érg hoog ligt? Maar je kunt altijd mee doen om er iets van te leren” “Je legt de lat wel erg hoog” “Moet je dan geen personeel hebben of een groter pand?” of “je hebt toch nog zoveel plannen? Wil je die niet eerst uitwerken?” waren opmerkingen die ik weleens kreeg.

Ik zou liegen als zulke opmerkingen mij niet in twijfel hebben gebracht.
Ze kwamen immers van mensen die er naar mijn mening verstand van hadden. In plaats van mij, door mijn onzekerheid, aan de kant te laten schuiven bedacht ik mij de volgende drie dingen (nadat mijn vriend mij onder mijn dekentje met een groot bak ijs vandaan had gesleept 🙂 )

1: Je kunt er altijd van leren.

2: Een échte ondernemer is nooit klaar met nieuwe plannen uitwerken.

3: Degene die dit nu tegen je zeggen hebben nog nooit een behandeling bij jou gehad en kennen ook niet de Skin Plus beleving die jij te bieden hebt.

Ik nodigde een paar van deze kritische mensen uit voor een behandeling en ik ben blij dat ik dit gedaan heb! Het was fijn om te zien dat ik mijn kritische gasten had kunnen overtuigen van de kracht van Skin Plus. Ik kreeg te horen dat ik te bescheiden was en dat ik echt wel mag benoemen hoe bijzonder mijn behandelwijze is. Ik had geen twijfel meer, ik ging mij aanmelden voor de Beauty Award!

Na het inleveren van mijn aanmelding, het geven van een behandeling aan een mystery guest was ik dan écht genomineerd!

“Woooaaahh!! Ik behoorde tot de top 3 beste schoonheidsspecialiste van mijn regio!”

Kort daarna had ik mijn gesprek met de vakjury. In twintig minuten moest ik, bescheiden zoals ik eerder al genoemd was én met een extra dosis zenuwen, de jury overtuigen waarom ik de Beauty Award zou moeten winnen. Kon ik de hele jury maar een behandeling geven in plaats van een gesprek… Zucht, wat was dat spannend!

De jury stelde mij vragen. Ik gaf antwoord, de tijd vloog voorbij, en ineens… was de tijd om. Het leken wel vijf minuten in plaats van twintig! (Had ik dit gevoel maar met sporten…)
Wel ben ik blij dat ik wel overal antwoord op heb kunnen geven en dat ik mezelf gebleven ben. #positief

14 April is de uitslag tijdens een supermooi gala event! Tussendoor zijn er al veel leuke dingen op mijn pad gekomen, mijn klanten zijn trots dat ze bij de finaliste van de Beauty Award onder behandeling zijn en ik geniet van alle leuke momenten. Maar oh oh, was het maar alvast 14 april!

Toch vind ik het bijzonder. Hetgeen wat mij eerst zo ongelukkig maakte (acné) heeft mij uiteindelijk zoveel moois gebracht. Als ik niet naar de schoonheidsspecialiste gegaan was om van mijn acné af te komen, was ik waarschijnlijk nooit zó verliefd geworden op dit mooie beroep!

Ondanks dat ik mijn onzekerheden had, en nog steeds heb, ben ik voor mijn gevoel al een winnaar; ik mag elke dag werken in mijn mooie salon en daar mensen blij maken!

Ik hoop oprecht dat jij ook iets doet waar jij net zo gelukkig van wordt.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog! 😀

Liefs,
Melissa