Vitamine C

Geplaatst op: 28-10-2020

Vandaag gaan we je meer  vertellen over vitamine C (ascorbinezuur). Deze krachtige vitamine is niet voor niks favoriet in huidverzorging én suppletie. Vitamine C is onmisbaar voor een goede weerstand en kan ook voor je huid heel veel moois doen!  

Wat doet vitamine C voor je lichaam?

Vitamine C is een antioxidant dat ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Dit betekent dat ons lichaam afhankelijk is van voeding, suppletie en de juiste huidverzorging om vitamine C voldoende binnen te krijgen. Vitamine C is onmisbaar om collageen aan te maken (stevigheid van de huid), zorgt voor de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand. Het binnenkrijgen van voldoende vitamine C heeft ontzettend veel voordelen. Zo helpt het bij het verminderen van verkoudheidsklachten en is het een natuurlijke antihistamine wat helpt allergieën te onderdrukken. Omdat vitamine C een rol speelt in de productie van bindweefsel helpt het de huid gezond te houden en zorgt het voor een snellere heling van wondjes. Ook helpt vitamine C je cholesterol te verlagen doordat vitamine C cholesterol om kan zetten tot galzouten, die je lichaam makkelijk kan uitscheiden.

Wat doet vitamine C voor je huid?

Ook voor de huid zijn we fan van vitamine C. Zoals we al vertelde is vitamine C nodig bij de vorming van bindweefsel, en bindweefsel houd je huid jong! In het bindweefsel worden namelijk collageen en elastine aangemaakt. Twee stofjes die noodzakelijk zijn bij het stevig houden van de huid. Daarnaast kan vitamine C acne en pigmentvlekken helpen verminderen en werkt het mooi bij rosacea. In klinisch onderzoek is gebleken dat de huid van proefpersonen na langdurig gebruik van vitamine C egaler en steviger werd. Daarbij komt nog dat vitamine C een antioxidant is dat UV-schade kan beperken in de huid. Als je een gezonde, mooie huid wilt is vitamine C een onmisbaar en één van de belangrijkste ingrediënten in je huidverzorging!

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C krijg je binnen door het eten van groente, fruit en aardappelen. Met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Om vitamine C zoveel mogelijk te behouden, is het belangrijk om groente in weinig water te koken, en niet langer dan nodig is. Vitamine C is een vitamine dat erg kwetsbaar is en snel zijn werking verliest. In jouw huidverzorging is het belangrijk om te kijken welke soort vitamine C in jouw huidverzorging zit en hoe de vitamine C verwerkt is.

L-ascorbinezuur is de meest krachtige vorm van vitamine C, tegelijkertijd ook het meest kwetsbaar voor oxidatie. Als vitamine C oxideert verliest het heel snel zijn werking. L-ascorbine zuur in poedervorm blijft het langst effectief. Vitamine C dat niet luchtdicht verpakt is, zoals het geval met producten in een pot, zal ook snel zijn werking verliezen en zal daarom ook niet het gewenste resultaat kunnen geven.
Een echte krachtpatser is de pure C van Cosmedix. Een puur vitamine C poeder om te mengen met elk willekeurig serum. 100% pure L-ascorbinezuur in een stabiele vorm zal de huid voorzien van een healthy glow, het verhelderen van pigment en rimpels en lijntjes verzachten. Daarnaast gevarieerd, gezond eten met aangevuld de juiste supplementen zal zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde, stralende huid!