Vitamine E

Geplaatst op: 12-01-2021

Vandaag willen we je graag wat vertellen over vitamine E. Deze mooie vitamine wordt veel gebruikt bij het kalmeren van de huid, maar is voor nog veel meer huidproblemen erg mooi.

Hoe werkt vitamine E?
Vitamine E is een antioxidant. Antioxidanten kunnen de schadelijke invloeden van vrije radicalen neutraliseren. Dit is erg mooi, want vrije radicalen zorgen er onder meer voor dat de huid sneller veroudert. Vitamine E bewijst zich vooral op het gebied van bescherming tegen uv-schade. Uit onderzoekt blijkt dat de mate van roodheid, zwelling en celschade afneemt wanneer je vitamine E aanbrengt vóór blootstelling aan de zon. In combinatie met andere antioxidanten zoals vitamine C kan vitamine E ook pigmentvlekken verminderen. Daarnaast versterkt vitamine E ook de barrièrefunctie van de huid. Dit is superfijn voor mensen met een gevoelige huid of als je last hebt van acne.

Vitamine E en andere vitamines
Vitamine E werkt het beste in combinatie met andere vitamines, zeker de combinatie met vitamine C maakt vitamine E erg krachtig. Daarentegen hebben andere vitamines vitamine E ook nodig om hun werkt beter te doen. Zo versterken vitamines elkaars werking.

Waar zit vitamine E in?
Ons lichaam maakt zelf geen vitamine E aan, we moeten dit dus uit voeding en huidverzorgingsproducten halen. Wat betreft voeding haal je vitamine E uit verse groenten, granen, noten en plantaardige oliën, geen overbodige luxe om deze dagelijks binnen te krijgen dus! Daarnaast kun je met een fijn product ook je huid van buitenaf verzorgen met vitamine E. In de producten Serum 16 en Define van Cosmedix wordt vitamine E gecombineerd met vitamine A. Dit maakt deze producten extra krachtig. Define is een rijke, exfoliërende nacht peeling die de huid hydrateert door middel van drie hydroxyde zuren. De huid wordt hier op meerdere lagen gepeeld en het 2% AGP-complex wordt diep in de huid afgeleverd. Serum 16 is een serum dat perfect geschikt is voor een droge, gevoelige huid. Het LG-Retinex complex in combinatie met een hoge concentratie Vitamine E helpt de huid tot een versnelt vernieuwingsproces zonder de barrière aan te tasten. Ben je benieuwd geworden naar deze producten? Je vind ze in onze webshop!