Vitamine G

Geplaatst op: 26-02-2021

Officieel is vitamine G natuurlijk geen vitamine. Maar wij wilden hier toch graag wat aandacht aan besteden. Vitamine G staat voor ons namelijk voor groen. Groen is lekker buiten zijn in de natuur, lekker wandelen of sporten. Genieten van het weer. Gelukkig kan dat nu het voorjaar in zicht is ook steeds wat vaker met een lekker zonnetje erbij.  

Waarom is buitenlucht zo belangrijk voor ons? En wat heeft dit met onze huid te maken? Uit onderzoek van de Universiteit van Essex blijkt dat de kleur groen van bomen, gras en andere planten in de natuur beweging gemakkelijker laat lijken. En dat beweging goed voor ons is dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat de natuur ervoor kan zorgen dat je hersenen beter kunnen werken? Hier zijn verschillende studies naar geweest die laten zien dat buiten zijn je concentratie verhoogt, het zorgt ervoor dat je creatiever wordt en dat je hersenen in een hogere versnelling gaan werken. Dat kopje koffie kun je dus vervangen voor een lekker rondje buiten wandelen en je bent net zo wakker.   

Maar buiten zijn heeft nog meer voordelen, en hier komen ook de voordelen voor je huid om de hoek kijken.

Buiten zijn bevordert je vitamine D inname wat belangrijk is voor je weerstand. Ook de weerstand van je huid wordt hier beter van. En daarnaast zorgt buiten zijn ervoor dat stress vermindert en we ons gelukkiger voelen. Stress kan van grote invloed zijn op huidproblemen. Stress zo veel mogelijk reduceren is dus erg belangrijk en buiten zijn heeft hier een positieve invloed op.  

En nu je dit allemaal hebt gelezen..
Hup van de bank af en lekker naar buiten! ☺