Vitamine P

Geplaatst op: 05-12-2021

Iedere maand zetten we bij Skin Plus een vitamine in het zonnetje. Deze maand is dat vitamine P.. Je weet wel de vitamine van patat, pizza en poffertjes ðŸ˜Š In december krijgen we deze vitamine extra vaak binnen maar wat doet al die vitamine P met je huid? En hoe zorg je ervoor dat je naast vitamine P ook nog andere vitamines binnenkrijgt? In deze blog vertellen we je hoe je ondanks alle vitamine P toch nog stralend aan het kerstdiner verschijnt.. 

Gebruik de juiste huidverzorging
Door de juiste huidverzorging te gebruiken in tijden dat je wat minder goed voor je lichaam kunt zorgen qua voeding,  zorg je ervoor dat je huid niet heel erg onrustig wordt door al dat minder gezond eten. Een goede basis bestaat uit het dagelijks twee keer reinigen van je huid en een goede dag en nachtverzorging.  

Geef je huid iets extra’s
Het is goed om je huid nu iets extra’s te geven. Denk hierbij aan een masker, serum of peeling. Goede ingrediënten in deze tijd zijn bijvoorbeeld vitamine A (retinol) en salicylzuur.  

Vitamine A (retinol) is een DNA herstellende vitamine. Het herstelt de schade die de huid heeft opgelopen, zorgt dat de huid zich mooi blijft vernieuwen en geeft daarmee een mooie glow. Vitamine A vind je vaak in een serum of masker.  

Salicylzuur is een zuur dat meer oppervlakkig in de huid werkt. Het is daarom supermooi bij onzuiverheden en acne omdat het de bacteriën heel goed aanpakt die puistjes en comedonen veroorzaken. Deze bacteriën vinden het maar al te fijn dat jij wat minder goed eet dus om ze een beetje in toom te houden is salicylzuur een heel mooi ingrediënt om nu extra te gebruiken. Je vindt salicylzuur vaak in een peeling of exfoliërend masker. Salicylzuur noem ik ook altijd wel “het stofzuigertje dat jouw poriën grondig schoon gaat maken”. Een echte musthave ingrediënt dus!

Kom bij ons langs in de salon voor een fijne behandeling
Wil je jouw huid nog een mooie boost geven voor de feestdagen? Kom dan langs bij ons in de salon! Tijdens onze behandelingen kijken we naar wat jouw huid nodig heeft op dat moment. Zo werken we aan zichtbare huidverbetering terwijl jij lekker kan ontspannen. Ontspanning zorgt ook voor een mooie huid en dat kan iedereen in deze drukke tijd denk ik wel gebruiken! 😊