Waarom is het belangrijk om je huid te verzorgen als je op vakantie bent?

Geplaatst op: 18-06-2024

Als ik op vakantie ben, wil ik het liefst heerlijk ontspannen en genieten van de nieuwe omgeving. Vaak betekent dit dat ik mijn dagelijkse routine wat losser laat, maar er is één ding waar ik nooit compromissen op sluit: mijn huidverzorging. Heel graag deel ik met je waarom dit zo belangrijk voor mij is, juist tijdens de vakantie!

Allereerst wordt je huid tijdens de zomervakantie veel meer blootgesteld aan hoge UV-straling van de zon. Deze straling heeft een grote impact op je huid. UV-straling kan namelijk je huid sneller doen verouderen en kan ook schade aanbrengen. Je huid is de hele dag druk bezig om de schadelijke effecten van UV-straling te bestrijden. Het is dus cruciaal om je huid een handje te helpen. Dit doe je natuurlijk door elke twee uur zonnebescherming (SPF) aan te brengen. Maar wist je dat extra antioxidanten ook onmisbaar zijn in de zomer? Antioxidanten, zoals vitamine C en E, helpen je huid namelijk om vrije radicalen (zoals UV-straling) onschadelijk te maken.

Daarnaast heeft je huid door de warmte sneller last van vochttekort. Het vocht in je huid verdampt sneller en moet dus regelmatig aangevuld worden. Dit doe je door veel water te drinken, maar ook door producten te gebruiken die je huid helpen te hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan hyaluronzuur, wat een ware vochtboost is voor je huid. Door je huid goed gehydrateerd te houden, voorkom je een droge en trekkerige huid, en behoud je een gezonde glow.

En dan is er nog de reiniging van de huid. Tijdens een vakantie merk ik dat ik veel meer SPF gebruik dan thuis. Hoewel dit heel fijn was voor de bescherming, realiseerde ik me ook dat mijn huid ‘s avonds goed gereinigd moest worden. Eén avond sloeg ik mijn reinigingsroutine over, en de volgende ochtend voelde mijn huid vettig en geïrriteerd aan. Sindsdien zorg ik ervoor dat ik elke avond mijn gezicht grondig reinig, ongeacht hoe moe ik ben. Dit helpt mijn huid om ‘s nachts goed te herstellen en voorkomt irritaties en onzuiverheden.

Vakantie is heerlijk, maar het is hierbij ook belangrijk om je huid goed te verzorgen, zodat je een gezonde, stralende huid behoudt. 

Heb je vragen over welke producten het beste bij jouw huid passen op vakantie? Stuur ons gerust een berichtje, we helpen je graag!

Liefs,

Melissa